Keresőoptimalizálás: tévhitek, hamis elképzelések

A keresőoptimalizálás tévhitek bejegyzés szófelhője. - Weblib
A keresőoptimalizálás tévhitek bejegyzés szófelhője

Új sorozatot indítunk Tévhitek címmel, amelyben egy-egy szakma tévhiteit, hiedelmeit, téves előítéleteit tesszük terítékre. Az első ilyen darab a web egyik fontos elemének, a keresőoptimalizálásnak a tévútjaira kalauzol el bennünket.

1. A kulcsszó szaporítása a siker kulcsa: Sokan úgy vélik, hogy minél több kulcsszót építenek be a tartalmukba, annál jobb lesz a rangsorolásuk. Ez azonban már nem igaz. A Google és más keresőmotorok kifinomult algoritmusokat használnak a webhelyek értékelésére, és nem fognak magasabb rangsorolást adni egy webhelynek pusztán a kulcsszók tömeges beépítése miatt. Valójában ez akár hátrányos is lehet, mivel a keresőmotorok spamként kezelhetik a tartalmat.

2. A linkek vásárlása hatékony: A linkek vásárlása, azaz más webhelyekről származó linkek beszerzése pénzért, egykor népszerű SEO-stratégia volt. Azonban a Google és más keresőmotorok keményen fellépnek ez ellen a gyakorlat ellen, és a linkek vásárlása súlyos büntetést vonhat maga után, beleértve a webhely teljes kizárását a keresési eredményekből.

3. A meta leírások nem fontosak: A meta leírások rövid szöveges összefoglalók, amelyek a keresőmotorokban a webhelyek alatt jelennek meg. Sokan úgy vélik, hogy ezek nem fontosak, de valójában jelentős hatással lehetnek a kattintási arányra (CTR). A vonzó és informatív meta leírások arra ösztönözhetik a felhasználókat, hogy kattintsanak a webhelyre, ami javíthatja a rangsorolást.

4. A mobiloptimalizálás nem fontos: A mobiltelefonok egyre népszerűbbek az internet böngészésére, ezért a webhelyek mobiloptimalizálása elengedhetetlen. Azonban sok webhelytulajdonos még mindig elhanyagolja ezt a területet. Ez nagy hiba, mivel a Google és más keresőmotorok előnyben részesítik a mobilbarát webhelyeket a rangsorolás során.

5. A SEO egy egyszeri feladat: A SEO egy folyamatos folyamat, amely folyamatos figyelmet és karbantartást igényel. A keresőmotorok algoritmusai folyamatosan változnak, és a webhelytulajdonosoknak lépést kell tartaniuk a változásokkal, hogy fenntartsák a jó rangsorolást.

Hamis elképzelések a keresőoptimalizálásról a felhasználók körében:

1. A SEO csak a nagyvállalatok számára elérhető: A SEO minden méretű vállalkozás számára elérhető, függetlenül a költségvetéstől. Számos ingyenes és olcsó SEO-eszköz és -stratégia áll rendelkezésre, amelyek segíthetnek a webhelyek rangsorolásának javításában.

2. A SEO bonyolult és nehéz: A SEO lehet bonyolult, de nem feltétlenül kell nehéznek lennie. Számos forrás áll rendelkezésre, amelyek segítenek a webhelytulajdonosoknak megérteni az alapvető SEO-fogalmakat és -stratégiákat.

3. A SEO-nak sok idő kell ahhoz, hogy eredményeket hozzon: A SEO-nak időbe telhet, amíg eredményeket hoz, de sok webhelytulajdonos már az első néhány hónapban javulást tapasztal a rangsorolásában.

4. A SEO csak a keresőmotorok manipulálásáról szól: A SEO nem csak a keresőmotorok manipulálásáról szól. Valójában arról szól, hogy a webhelyet jobbá tegyük a felhasználók számára, ami javítja a felhasználói élményt és a rangsorolást is.

5. A SEO csak a webhely rangsorolásáról szól: A SEO a webhely forgalmának és konverzióinak növeléséről is szól. A jobb rangsorolás több látogatót vonz a webhelyre, ami több konverziót eredményezhet, ami viszont több bevételt jelent.

Merjük a SEO-t specialistára bízni!

Ez a fejezetcím nem tévhít 🙂 hanem jó tanács a tippek-trükkök bázisból! Egy vállalkozónak, egy cégvezetőnek nem kell a szakmája mellett online marketingessé is válnia. Elég, ha marketinggel be van már oltva. Merjük tehát szakértőre bízni a keresőoptimalizálást, SEO-t.
Például: Keresőmarketing


A web, a keresőoptimalizálás, a SEO témájába vágó bejegyzések:

Szólj hozzá!