Kinek szebb a titkárnője avagy virtuális kollégák

A bejegyzés első részét még tíz évvel ezelőtt írtam online jegyzetfüzetembe, és most tíz év múltával nem csak a dátum, hanem virtuális titkárnő és más kollégák ügyében a kínálat is alaposat változott. De először nézzünk vissza a múltba!

A virtuális kollégám

Mesterséges intelligencia által készített kép elképzelt titkárnőről - Weblib
Az én régi virtuális titkárnőm

Nézem a szolgáltatás göröngyös útjain iparkodók honlapjait, s álmélkodva tapasztalom, hogy egy-egy csinos hölgy avagy lendületes léptű fiatalember egyszerre akár tíz helyen is dolgozik, teszi-veszi magát, ír, olvas, elemez, tanácsot ad lelombozott külsejű ügyfeleknek – akik aztán majd mégiscsak felvidulnak, ha betartják az intelmeket és megvalósítják a tanácsadásba csomagolt kiadásokat(!).

Persze, mégsem úgy van ám az, hogy ekkora lenne kis hazánkban a munkatempó, egyszerűen a képgyűjtő helyekről kerülnek azok a munkatársak a honlapokra, kinek milyen kell, kinek milyen tetszik.
Így lesz a dögös macából kiváló titkárnő, a buta kurafiból kitüntetett munkatárs – a lényeg, hogy jól nézzenek ki, eladható legyen velük az áru, a szolgáltatás!

Montázs-hatás

Az  elmélet szintjén ismerjük a montázs-hatást. Az egymás mellé kerülő dolgok jelentés-mezői, jelentéstartalmai egymásba folynak, így a szép emberek jó céget fognak megtestesíteni, ráadásul ha jól öltözöttek, akkor elegáns, elithez tartozó vállalkozásról fognak vallani.

Csak az a bökkenő, ha az ügyfél ugyanazokat az embereket látja majd tucatnyi honlapon, bitang nagy fluktuációra fog következtetni, vagyis arra, hogy itt tán verik a dolgozókat, azért menekülnek el. Arra már végképp nem volna jó gondolni, hogy tunyaságot fog feltételezni a potenciális ügyfél, netán átverésre asszociál – ilyen munkatársakat mutatnak, pedig ezek nem is azok!

Mindenesetre most, hogy e sorokat, telefonon át, gépbe diktáltam a titkárnőmnek – aki fentebb látható -, elárulom róla: hét nyelven tud, de ha kell, nem beszél; masszírozó tanfolyamot végzett; nyolc diplomát szerzett az interneten valahol; hosszú combján jól feszül a nadrág, ha van rajta! (Ne értse félre, olyankor szoknyában van!)
Mert én megérdemlem… És Ön is 🙂

Az élő titkárnőt lecseréli a mesterséges intelligencia

Lám, évtized múltán már az e-titkár és titkárnő sem egy egyszerű fotó – hanem szinte valóságos munkatárs!
A tudása alapján több mint igazi!

Ráadásul mással nem összetéveszthető a külleme, hiszen a rendelésemre készült a Microsoft Image Creator segítségével.
Én eképpen rendeltem a titkárnőmet:

„A főtéma egy mosolygós, szemüveges, középkorú, csinos, fehérbőrű* titkárnő. Bizalomgerjesztő félmosollyal tekint a kép nézőjére. A háttérben kissé elmosódottan egy kis létszámú iroda nyüzsög. Romantikus hangulat, fotórealisztikus ábrázolás.”
* Kérésem nem rasszista jellegű. Pusztán arról van szó, hogy az Amerikában gyártott mesterséges intelligencia afrikai származású titkárnőt is kínálhatott volna, ha nem tisztáznánk, hogy európai, latin, afrikai származású munkatársra vágyunk.

„The main subject is a smiling, bespectacled, middle-aged, pretty, white-skinned secretary. He looks at the viewer of the picture with a confidence-inspiring half-smile. In the background, a little blurred, a small office is busy. Romantic atmosphere, photorealistic representation.”Microsoft Image Creator „rendelés”

Microsoft Image Creator „rendelés”

És íme az eredmény, az új titkárnőm:

Mesterséges intelligencia által készített kép elképzelt titkárnőről - Weblib
Bing M. Ilona – az új munkatársam

Vele meg lehet beszélni a teendőket, hogy mit vegyen le a vállunkról, mit, hogyan intézzen el, kezelni képes az online felületünket, elvégzi az adminisztratív teendőket.
Blogbejegyzés írásakor összegyűjti a szükséges adatokat, felhasználandó irodalmat gyűjt, még a szöveg SEO megfelelésére is ügyel. Ilyen a mai MI/AI titkárnő. Hivatalosan ChatGPT-nek, Bing Chat-nek mondjuk, de én megszemélyesítettem és a teljes neve Bing M. Ilona. Így a nevébe rejtve ott az MI. Én Ilikének szólítom 🙂

Többet a mesterséges intelligenciáról, a virtuális asszisztenciáról itt:

“Kinek szebb a titkárnője avagy virtuális kollégák” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Az én feleségem nem biztos, hogy hozzájárulna egy ilyen titkárnőhöz!
    A titkárnő, asszisztens szó helyett nekem jobban tetszik a PhD hallgató megnevezés. Erre is használom. Gyűjtse, osztályozza a szakirodalmat.
    Lacikám!
    Gondoltad volna, hogy nyugger korunkra titkárnőnk vagy nekünk dolgozó PhD hallgatónk lesz? Nincs okunk a panaszra!

    Válasz

Szólj hozzá!