Mezőgazdasági gépalkatrészek – növekvő igények

Egy professzionális forgalmazó, az Agrix ezt tapasztalja

Berobbant a tavasz, zümmögnek a rovarok meg a kerti kisgépek, és a szántóföldön is megindult a munka és a további teendők tervezése.
Géppróbák következnek – hűha, ez elkopott, annak nincs meg az a fontos darabja, ezt a legjobb lenne felújíttatni…
Ezekben a napokban sok mezőgazdasággal foglalkozó gazda, vállalkozás vezető fejében felvetődik a mezőgazdasági gépalkatrészek pótlásának, beszerzésésének igénye – érzékeli és jelzi az Agrix Kft.

Axrix mezőgazdasági gépalkatrészek - Weblib
Axrix mezőgazdasági gépalkatrészek (honlaprészlet)

A mezőgazdasági munkák ideje van

Ezekben a hetekben zajlik például a magágyelőkészítés, a vetés. Lassan a permetezőgépekre is szükség lesz, ideje van a permetező gépek felkészítésének. Általában elmondhatjuk, hogy azok a gazdák, szövetkezetek, gazdaságok, amelyek gondosan rakták le ősz végén a munkagépeiket, azokat nem éri meglepetés, ha újra használatba akarják állítani gépeket, eszközeiket, berendezéseiket.
De az állás során is új problémák adódhattak, a legkézenfekvőbb például a festés alól előbukkanó rozsda. Mindenképpen ellenőrizendő a megfelelő működés. Technika és természet együtt furcsa gondok veteményese lehet.

Most, 2022 tavaszán porzik a határ, minimális volt a mélyre szivárgó csapadék, a hó, de nincs elég eső sem (talán ezen vagy a jövő héten lesz – hallik a fohász). Ám az időjárás szeszélyein kívül, a gazdasági környezet is szeszélyes. Nagymértékben, gyorsan változó alapanyag és input árak, szinte követhetetlen árfolyamingadozás.

Mezőgazdasági gépalkatrészek: forgalmazás, gyártás, felújítás

Az alkatrészellátás biztonsága is stratégiai gazdasági kérdés, az is fontos “üzemanyag”. Ezért is érdemes azonnal kijavítani, felújítani még a régebbi és ciklikusan használt munkagépeket is.
Az Agrix azon mezőgazdasági alkatrészforgalmazók közé tartozik, amelyek teljes palettán nyújtanak alkatrész szolgáltatást: forgalmazás, gyártás, felújítás egyaránt ott szerepel a kínálatban.
Az Agrix honlapja itt érhető el: mezőgazdasági gépalkatrészek.

Szólj hozzá!